1ο Μαθητικό Συνέδριο

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός 2021:

«Δημιουργίες Πολιτισμού»

Θέμα: «H Πολιτιστική Κληρονομιά της πατρίδας μας, της Ευρώπης και η αξία της προστασίας της».
Οι Δημιουργίες Πολιτισμού είναι μία αφορμή ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές της ημεδαπής και της αλλοδαπής να εκφρασθούν δημιουργικά και καλλιτεχνικά μέσω της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας και της ποίησης, της φωτογραφίας, της δημιουργίας κόμικς και της δημιουργίας video.

Σκοπός μας είναι να δοθεί στις μαθήτριες και στους μαθητές η ευκαιρία και η δυνατότητα να αναζητήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, να επιβεβαιώσουν τη διαχρονική αξία της τέχνης και να συνειδητοποιήσουν την αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας.

Όροι συμμετοχής των σχολικών μονάδων

Στις «Δημιουργίες Πολιτισμού 2021» μπορούν να συμμετέχουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, του εξωτερικού, της Ομογένειας καθώς και τα σχολεία της Κύπρου. Η συμμετοχή κάθε σχολείου δεν περιορίζεται σε ομάδες εργασίας ή σε άτομα ομάδας. Οι δημιουργίες των παιδιών πρέπει να είναι πρωτότυπες, δηλαδή να μην αποτελούν αναπαραγωγή κάποιας προϋπάρχουσας προσπάθειας.

Ο στόχος των «Δημιουργιών Πολιτισμού» δεν είναι ο ανταγωνισμός ή η διάκριση αλλά η γόνιμη προσπάθεια και η εναλλακτική και εθελοντική μάθηση. Ωστόσο θα υπάρξει βράβευση τριών προσπαθειών.

Η διαδικασία επιλογής τους, η Επιτροπή βράβευσης καθώς και το είδος των βραβείων θα ανακοινωθούν αργότερα. Επιθυμούμε να τονίσουμε στις μαθητικές ομάδες ότι η προσπάθειά τους πρέπει να έχει ως αφετηρία την προσπάθεια και τη δημιουργία και όχι τη «νίκη».

Όλα τα έργα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, ευαισθησία και δημιουργικότητα.

5

Θέματα Εργασιών

3

Βραβεία

635

ΜΑΘΗΤΕΣ

Περισσότεροι από 630 Μαθητές & Μαθήτριες θα συμμετάσχουν.

Οδηγίες

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις «Δημιουργίες Πολιτισμού 2021» της ΕΛΕΜΑΣΥΝ καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά έως την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο: elemasyn@elemasyn.gr ή στο: synedria@elemasyn.gr, ή να συμπληρώσουν την παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος.

Όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν είναι απαραίτητο να τηρήσουν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες καθώς και τις οδηγίες αποστολής.

Τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν αναλυτικές πληροφορίες μέχρι το τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε όσες κατηγορίες επιθυμεί.

Στους μαθητές θα απονεμηθούν:

• Τρία βραβεία,

• Βεβαιώσεις συμμετοχής, σε όλες και όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα συμμετάσχουν.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα για να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα νέα Μαθητικά Συνέδρια της ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ.
* απαραίτητα πεδία

Επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τα Μαθητικά Συνέδρια της ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ;

Υπό την Αιγίδα του
Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης

Σε συνεργασία με το
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης