Ελληνικά-Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια

Τα Συνέδρια συμβάλουν στον συντονισμό της συνεργασίας ανάμεσα σε νέους, κυρίως, πολίτες της Ευρώπης στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας.

Προσεχή Μαθητικά Συνέδρια και σχολικές εκδρομές

Οι σχολικές εκδρομές συνδέονται με τα Μαθητικά Συνέδρια και αποκτούν εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Τα Μαθητικά Συνέδρια της ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ. περιλαμβάνουν μία σειρά από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία για τα Ελληνικά δεδομένα.

Η «Ελληνικά – Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια» συνδέει τα Μαθητικά Συνέδρια με τις σχολικές εκδρομές. Με τα Μαθητικά Συνέδρια η ΕΛ.Ε.ΜΑ.ΣΥΝ. προτείνει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Ελληνικών Σχολείων αλλά και των Σχολείων της Ευρώπης, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν την έρευνα, την δημιουργικότητα, την σύνθεση και την συνεργασία. Ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα για την γνωριμία με τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ▸

Σε ποιους απευθύνονται τα Μαθητικά Συνέδρια;

Τα Μαθητικά Συνέδρια απευθύνονται σε όλους τους μαθητές που φοιτούν στις τάξεις των Γυμνασίων και των Λυκείων. Οι παραδοσιακές σχολικές εκδρομές αναβαθμίζονται σε πολιτιστικές δράσεις με εκπαιδευτικό και καινοτόμο χαρακτήρα.

Ποιος είναι ο ρόλος των μαθητών;

Οι μαθητές έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα Συνέδρια.
Επιλέγουν την εργασία τους μέσα από τη θεματολογία του κάθε Συνεδρίου, ερευνούν, διαφωνούν, συμφωνούν και συνθέτουν την πρότασή τους, και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα κατά την διεξαγωγή των Συνεδρίων.

Ποιος είναι ο ρόλος των Εκπαιδευτικών;

Ο ρόλος των επιβλεπόντων Εκπαιδευτικών είναι κρίσιμος. Η προσπάθεια των παιδιών θα λάβει χώρα υπό από την επίβλεψη και την καθοδήγηση των καθηγητριών και καθηγητών τους μέσα στο σχολείο τους. Είμαστε σίγουροι ότι οι Εκπαιδευτικοί θα επωμισθούν τις ευθύνες που τους αναλογούν με άριστο αποτέλεσμα.

Σκοπός των Συνεδρίων είναι οι μαθητές να αγαπήσουν την έρευνα και την γνώση και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας!