fbpx

Κρατήσεις

3o Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024

1 – 5 Μαρτίου

Το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024 θα διεξαχθεί στην Πράγα, που υπήρξε μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2000.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η γνωριμία των Ελλήνων και Ευρωπαίων μαθητών με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η ευαισθητοποίησή τους στο τεράστιο θέμα της Κλιματικής Κρίσης και το ταξίδι της ανθρώπινης σκέψης από τον σκοταδισμό του Μεσαίωνα στις σύγχρονες ανακαλύψεις.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο έχει τεθεί ως Θεσμικός Εταίρος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα του. Επιπλέον έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου της Φλωρεντίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Εξαρχίας Νοτίου Ευρώπης και του Ελληνικού Προξενείου στη Φλωρεντία.

EP-logo-patronage_RVB_EL
Giglio-3-GR
Chiesa-GR
Consulate-GR
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ▸

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μοναδικό ψηφιδωτό Πολιτιστικής
Κληρονομιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ▶︎

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στις 10 πιο Βιώσιμες και «Πράσινες» πόλεις στον κόσμο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ▶︎

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από την ουτοπία της Αλχημείας στην Αστρονομία του 16ου αιώνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ▶︎

ΠΡΑΓΑ: Η Χρυσή Πόλη

Εγγραφή - Σύνδεση

Η Πράγα, αυτή η εξαιρετική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αναδεικνύεται ως ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός θησαυρός, συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη μουσική και τις επιστήμες με μια μοναδική εκλεπτυσμένη αύρα.

Το Art Nouveau ανθούσε στην Πράγα κατά τη διάρκεια του 19ου και της αρχής του 20ου αιώνα. Αυτό το καλλιτεχνικό ρεύμα χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική της πόλης, που συνδυάζει οργανικά σχήματα,  με καλλιγραφικά στοιχεία και καμπύλες γραμμές.  Όσον αφορά στη μουσική, η Πράγα έχει εξαιρετική μουσική κληρονομιά. Είναι η πόλη του Βλάντισλαβ Βορτζάκ και του Αντονίν Ντβορζάκ, καθώς και του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο οποίος έζησε εκεί για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Τα μουσικά τους έργα αναδεικνύονται συχνά σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε όλη την πόλη. Τέλος, η Πράγα φιλοξενεί πολλά επιστημονικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου να ξεχωρίζει. 

Η Πράγα αποτελεί έναν τόπο όπου η τέχνη, η μουσική και οι επιστήμες συνυπάρχουν σε μια αρμονική συμφωνία, κάνοντας την πόλη αυτή μαγευτική για κάθε επισκέπτη.

Συμπληρώστε θέσεις για να μπείτε σε Λίστα Αναμονής. Λόγω της υψηλής ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπη και την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

231012-Aigida
231016-Aigida

Θεματολογία 3ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου

Κάθε μαθητική ομάδα που θα συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024 μπορεί να επιλέξει ένα από τα παρακάτω θέματα:

Πολιτιστική Κληρονομιά

Περιβαλλοντική Συνείδηση

Επιστημονική Θεμελίωση

Η Αίθουσα του Συνεδρίου

Συνεδριακό Κέντρο Olšanka

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στον πανέμορφο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Olšanka, το οποίο βρίσκεται μόλις σε απόσταση 10 λεπτών από το Ιστορικό Κέντρο της επιβλητικής Πράγας. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμες 4 διαφορετικές γραμμές τραμ που κατευθύνονται ακριβώς προς τον προορισμό του Συνεδριακού Κέντρου, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των συμμετεχόντων.

Ακόμα, για τα σχολεία που θα μετακινηθούν με πούλμαν, παρέχεται η δυνατότητα στάθμευσης.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις
για να λαμβάνετε τα νέα μας.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις
για να λαμβάνετε τα νέα μας.

In Partnership with:

ELEMASYN® is a partner of the Future Classroom Lab program
by European Schoolnet.

ELEMASYN® is a partner of the STEM DISCOVERY CAMPAIGN program
by European Schoolnet.

ELEMASYN® is a partner of the CULTURE ACTION EUROPE.