fbpx

Κρατήσεις

Οι Εργασίες του Συνεδρίου

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε όλες τις προδιαγραφές για την εργασία ή τις εργασίες που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Είδη Εργασιών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάρκεια Παρουσίασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Γλώσσα της Εργασίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρήσιμα Tips

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμπληρώστε θέσεις για να μπείτε σε Λίστα Αναμονής. Λόγω της υψηλής ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο έχει τεθεί ως Θεσμικός Εταίρος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα του. Επιπλέον έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου της Φλωρεντίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Εξαρχίας Νοτίου Ευρώπης και του Ελληνικού Προξενείου στη Φλωρεντία.

EP-logo-patronage_RVB_EL
Giglio-3-GR
Chiesa-GR
Consulate-GR
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ▸

Οι κρατήσεις θέσεων για το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο ξεκίνησαν! Προθεσμία κρατήσεων: 18 Νοεμβρίου 2022 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ▸

Είδη Εργασιών

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες ανά 35, επιλέγουν ένα από τα παρακάτω είδη εργασιών:

Προφορική ενημέρωση – παρουσίαση πληροφοριών με εικόνες ή/και βίντεο

Συζήτηση ή διαφωνία μεταξύ 2 μερών (debate)

Αναπαράσταση δημιουργίας – τεχνικής (π.χ.: κέντημα, ζωγραφική κ.α.)

Συζήτηση με το κοινό – διαδραστική παρουσίαση

Βίντεο

Χορευτικό

Θεατρικό έργο (φανταστικό ή αναπαράσταση γεγονότος)

Μουσική – τραγούδι

Επίδειξη μακέτας, κατασκευής*

Αφίσα - Ζωγραφική - Κολάζ *

*Οι αφίσες και οι κατασκευές/μακέτες είναι μέρος της Έκθεσης του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου.
Η Έκθεση αποτελεί ξεχωριστό τμήμα του Συνεδρίου, κατά το οποίο οι μαθητικές ομάδες που έχουν επιλέξει αυτά τα είδη εργασιών, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο τους. Η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Διάρκεια Παρουσίασης

Το «χρυσό» 10

Ο διαθέσιμος χρόνος για την κάθε παρουσίαση είναι από 8′ έως 10΄.
Μπορεί ο χρόνος να φαίνεται σύντομος, ωστόσο είναι αρκετός ώστε να παρουσιάσετε το θέμα σας.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το κοινό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του κοινού στην αίθουσα του Συνεδρίου είναι παιδιά.
Αυτό σημαίνει ότι μία «σύντομη» παρουσίαση θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους, αντίθετα με μία παρουσίαση που διαρκεί πολύ και κουράζει.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους Συμμετέχοντες

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πλήθος των παρουσιάσεων. Σε κάθε Συνεδρία οι μαθητές θα παρακολουθήσουν αρκετές παρουσιάσεις. Επομένως, θα είναι πολύ πιο ευχάριστο να παρακολουθήσουν την παρουσίασή σας όταν έχει την κατάλληλη διάρκεια. Τέλος, επισημαίνουμε πως όλα τα Σχολεία μοιράζονται τον συνολικό χρόνο της Συνεδρίας. Ξεπερνώντας τον χρόνο των 10΄, κατά συνέπεια, στερούμε χρόνο από άλλο Σχολείο.

Η Γλώσσα της Εργασίας

Επίσημη γλώσσα της κάθε χώρας

Μέσα από τα Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια, αποσκοπούμε στο να ακούγονται όλες οι γλώσσες, από όλα τα Σχολεία που συμμετέχουν. Αυτό που επιθυμούμε, είναι τα Σχολεία να δημιουργήσουν  ένα «μωσαϊκό» γλωσσών και διαλέκτων. Επομένως, κάθε Σχολείο είναι ελεύθερο να επιλέξει τη γλώσσα στην οποία επιθυμεί να παρουσιάσει.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι χρήσιμο να υπάρχει αγγλική εκδοχή των κειμένων (εάν υπάρχουν) ή αγγλικοί υπότιτλοι.

Διεθνής γλώσσα

Τα Σχολεία μπορούν να επιλέξουν να παρουσιάσουν στα αγγλικά, που έχουν καθιερωθεί ως διεθνής γλώσσα.

Όμως, όπως και στην παραπάνω περίπτωση, η μετάφραση στην επίσημη γλώσσα της χώρας από όπου προέρχεται το Σχολείο, είναι εξίσου σημαντική.

Χρήσιμα Tips

Οι παρουσιάσεις με μέσο όρο διάρκειας 8' έχουν την βέλτιστη ανταπόκριση στο κοινό.

Προσπαθήστε να βρείτε ένα ασυνήθιστο θέμα για την εργασία σας. Ένα δημοφιλές θέμα είναι πάντα μια εύκολη λύση, δύσκολα όμως θα είναι και πρωτότυπη. Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε η εργασία σας να έχει το πολύ δημοφιλές θέμα «Η ζωή του Φρανς Κάφκα», πιθανόν θα το έχουν επιλέξει και άλλοι.

Αν επιλέξετε προφορική παρουσίαση με PowerPoint, θυμηθείτε ότι, για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού , τότε το PowerPoint είναι καλό να ακολουθεί των «Κανόνα του 7/7». Πιο συγκεκριμένα, να έχει 7 γραμμές ανά διαφάνεια και 7 λέξεις στην κάθε γραμμή.

Τέλος, θυμηθείτε ότι οι εργασίες που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, έχουν τελικό αποδέκτη συμμαθητές τους που θα βρίσκονται στην αίθουσα. Δώστε έτσι, στα παιδιά την ελευθερία να δημιουργήσουν αυτό, που τα ίδια επιθυμούν να παρουσιάσουν. Η εργασία για το Συνέδριο, ας γίνει η αφορμή να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν με γνώμονα την επιθυμία τους!