fbpx

Κρατήσεις

 

Παρουσίαση στην Έκθεση

Παρουσίαση στην Έκθεση

Έκθεση του Συνεδρίου αποτελεί μια σημαντική πτυχή του, όπου οι μαθητές συνδυάζουν τη γνώση με τη δημιουργικότητα.

Πρόκειται για μία δυνατότητα που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους μέσα από διάφορες μορφές τέχνης και παρουσιάσεων, όπως αφίσες, κολάζ, ζωγραφική, κατασκευές και κάθε είδους δημιουργική προσέγγιση.

Η καινοτομία της Έκθεσης έγκειται στον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει δύο διαφορετικά πεδία: την Γνώση και την Τέχνη, δημιουργώντας έτσι ανοικτούς ορίζοντες εναλλακτικής έκφρασης και μάθησης.

Η δυνατότητα να παρουσιάζουν οι μαθητές τα αποτελέσματα της ερευνητικής προσπάθειάς τους με τρόπους που ξεπερνούν τα συνηθισμένα ακαδημαϊκά πρότυπα, διεγείρει την αγάπη για τη μάθηση και προκαλεί την κριτική σκέψη.

Στην Έκθεση επιλέγετε ανάμεσα σε 2 είδη εργασιών:

Αφίσα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατασκευή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργία Αφίσας

Αφίσα μπορεί να είναι ένα κολάζ, ζωγραφική, γραφιστικό σχέδιο ή οπτικοποιημένη πληροφορία (infographic).

Συνιστούμε η Αφίσα που δημιουργούν οι μαθητικές ομάδες να έχει μέγεθος Α3 και να είναι σε ψηφιακή μορφή (pdf, png, jpg, jpeg). Τα σχολεία αποστέλλουν σε εμάς το έργο τους και στη συνέχεια το προσαρμόζουμε και το εκτυπώνουμε σε επιδαπέδιο Roll-up Banner για την Έκθεση.

Στο τέλος της Συνεδρίας, οι καθηγητές παίρνουν το banner για το σχολείο τους.

Δημιουργία Κατασκευής

Η Κατασκευή (Mock-up / Χειροτεχνία / STEM) αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω μιας ευρείας γκάμας υλικών και τεχνικών, ακολουθώντας έναν από τους τρεις θεματικούς πυλώνες της Διάσκεψης: Πολιτισμός, Περιβάλλον, Επιστήμη.

Οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν χειροτεχνήματα, όπως έργα από πηλό, υφαντά ή παραδοσιακά κοστούμια, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμικό και ιστορικό πλούτο των κοινοτήτων τους. Επιπλέον, μπορούν να αναπτύξουν έργα STEM, χρησιμοποιώντας υλικά όπως LEGO ή παρόμοια, για να εξερευνήσουν με πρακτικό και πρωτότυπο τρόπο επιστημονικές και τεχνολογικές έννοιες.

Η τέχνη του οριγκάμι και οι χάρτινες μακέτες ανοίγουν τις πύλες στην εφευρετικότητα και την λεπτομέρεια.

Η συμμετοχή με Κατασκευή προάγει την ποικιλομορφία και την καινοτομία, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να εξερευνήσουν νέες ιδέες και δημιουργικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την Επιστήμη.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι διαστάσεις κάθε έργου θα πρέπει ιδανικά να είναι περίπου 60εκ. σε μήκος και 30εκ. σε πλάτος.

Η Γλώσσα της Έκθεσης

Όλες οι Αφίσες και οι Κατασκευές εκτίθενται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου. Εκεί, μια μαθήτρια ή ένας μαθητής, εκπροσωπώντας την μαθητική ομάδα, περιγράφει το έργο της στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, συνομιλεί, δίνει πληροφορίες και απαντά σε ερωτήσεις που ίσως τεθούν.

Η παρουσίαση του έργου στην Έκθεση μπορεί να περιλαμβάνει εξηγήσεις, εικόνες, δείγματα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του.

Η Παρουσίαση στην Έκθεση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στο να αλληλεπιδράσουν τα παιδιά μεταξύ τους, να συζητήσουν, να θέσουν ερωτήματα, να ανταλλάξουν γνώμες. Πρόκειται για ένα είδος παρουσίασης πιο «άμεσο», καθώς δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ κοινού και μαθητικής ομάδας. Στην Έκθεση οι μαθητές συνομιλούν δια ζώσης με τους συμμαθητές τους, ακριβώς όπως θα έκαναν σε ένα Συνέδριο Αφίσας, ή σε κάποιο Science Fair

Συνεπώς, η γλώσσα που θα επιλέξουν τα παιδιά να μιλήσουν για το έργο τους, εξαρτάται από την γλώσσα του συνομιλητή τους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Συνοδευτικό Video

Τα σχολεία που θα παρουσιάσουν στην Έκθεση, θα πρέπει να δημιοργήσουν ένα δεκάλεπτο video για την αφίσα ή την κατασκευή τους: πώς κατέληξαν σε αυτή την ιδέα, ποια βήματα ακολούθησαν για την κατασκευή και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλουν.

Το video μπορεί να είναι σαν ντοκιμαντέρ, συνέντευξη, να περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την κατασκευή και ό,τι άλλο φανταστούν τα παιδιά. Το video θα συμπεριληφθεί στα πρακτικά και θα προβληθεί στο YouTube κανάλι της ELEMASYN®.

Η χρήση υπότιτλων στη δημιουργία του video, είναι απαραίτητη.

Δημιουργήστε λογαριασμό για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας και να μπορείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση online.

In Partnership with:

ELEMASYN® is a partner of the Future Classroom Lab program
by European Schoolnet.

ELEMASYN® is a partner of the STEM DISCOVERY CAMPAIGN program
by European Schoolnet.

ELEMASYN® is a partner of the CULTURE ACTION EUROPE.